O godzinie 13 rozpoczęło się klubie SPOT powitanie lata. Klub co roku do organizacji wydarzenia zaprasza inny magazyn kulinarny, który z kolei wybiera kucharza przygotowującego potrawy dla gości. Każdy jest mile widziany i chociaż pogoda na razie nie jest zbyt wakacyjna, z zaproszenia skorzystało wielu poznaniaków.
Na miejscu czekało na nich wiele atrakcji - i dla dzieci, i dla dorosłych. Miłośnicy mody i oryginalnych haseł mogli samodzielnie zaprojektować dla siebie oryginalne t-shirty. Wielbiciele dobrych trunków zostali uraczeni hiszpańskimi winami z Viñola oraz piwami z małego rzemieślniczego browaru Kingpin. Można było także wyposażyć się w akcesoria piknikowe. Najmłodsi z kolei uczyli się robić proste potrawy i puszczali gigantyczne mydlane bańki.
Street art: Pan Peryskop podbił ulice Poznania i Londynu [ZDJĘCIA]
Podczas powitania lata znany poznański streetartowiec Noriaki, twórca Pana Peryskopa, tworzył też mural na ścianie jednego z blaszanych kontererów. Jedzenie tego dnia przygotował Piotr Ceranowicz, uczestnik trzeciej edycji Top Chefa, szef kuchni warszawskich restauracji Kaskrut i Tapage.
Jak postępować, aby chronić się przed bólami pleców
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?