POZNAŃ - Będą walczyć z najlepszymi kucharzami na świecie

BOK
Poznańscy kucharze Rafał Jelewski i Bartek Budzyński z Hotelu Park są pierwszymi Polakami, którzy awansowali do finału konkursu kulinarnego Bocuse d'Or.

Eliminacje europejskie odbyły się 7-8 czerwca w Genewie. W szranki stanęło 20 reprezentacji narodowych. Faworytami byli Francuzi i Skandynawowie. Rywalizację wygrali Duńczycy pokonując Norwegów i Francuzów. Najlepsze danie mięsne i rybne przygotowali Anglicy i Szwedzi. Do finału kwalifikowało się 12 drużyn. I właśnie ostatnie, dwunaste miejsce, zajęła nasza ekipa. Teraz poznańskich kucharzy czekają kilkumiesięczne przygotowania do finałowego występu w Bocuse D'or Lyon 2011.

Konkurs Bocuse d'Or organizowany jest od 30 lat. To najbardziej prestiżowa impreza kulinarna na świecie.

FLESZ: Kobe Bryant - oto nieznane fakty z życia legendy

Wideo

Komentarze

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i obowiązują na niej polityka prywatności oraz warunki korzystania z usługi firmy Google. Dodając komentarz, akceptujesz regulamin oraz Politykę Prywatności.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3