Nominacja do Best Restaurant Awards to prestiżowe wyróżnienie. W mieszczącym się na Śródce (ul. Ostrówek 6) lokalu Vine Bridge cieszą się, że dostrzeżono ich kulinarną odmienność i nacisk na ochronę środowiska.
A czym nakarmią nas w tej poznańskiej restauracji? Zjemy tam na przykład: krem ze szczawiu, ravioli z koziej maślanki i chrzan lub sałatkę z łęgów, podpłomyk z perzu i sosy rzepakowe albo placek lniany z trawami. Są też takie specjały jak mięso w glinie, pieprz wodny, podpiwek i chleb damasceński. Wśród deserów znajdziemy z kolei lody z kaszy gryczanej czy ravioli z miodu pitnego.
POZNAJ: Nowe miejsca w Poznaniu - restauracje, bary i kawiarnie godne uwagi
Zobacz też: Szakszuka, hummus i tofeta, czyli izraelskie smaki Malki Kafki
(Źródło: Dzień Dobry TVN)
POLECAMY:
Zdjęcia ze studniówek
Wypadki, korki, drogi
Rozrywka
Quizy - sprawdź, czy wiesz
Nowe miejsca w Poznaniu
Pomocnik rolnika przy zbiorach - zasady zatrudnienia
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?