18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Poznań: Weekend Eko i Restaurant Day w Galerii Malta [ZDJĘCIA]

oprac. WAK
Od piątku do niedzieli w Galerii Malta trwa Weekend Eko. Dzisiaj zaś odbył się w tym poznańskim centrum handlowym Restaurant Day.

Obok punktu kulinarnego „Figa z makiem” poznańskiej blogerki Marii Hirowskiej swoje dania zaprezentowała restauracja „Apetyt Rośnie”, prowadzona przez Olę Niparko, uczestniczkę polskiej edycji programu MasterChef.

Zobacz też: Galeria Malta w Poznaniu

Do grona znanych już klientom centrum handlowego wystawców dołączyły Wielkopolska Palarnia Wysokogatunkowej Kawy CafeStudio oraz ABC Kuchni.

Palarnia tworzy dla swoich klientów unikatowe kompozycje smakowe z gamy kilkudziesięciu odmian surowych ziaren kawy pochodzących z każdego zakątka świata. Poznaniacy, którzy wybrali się weekend do Galerii Malta mogli spróbować kilkunastu czołowych mieszanek CafeStudio.

ABC Kuchni to firma rodzinna z wieloletnim doświadczeniem w branży gastronomicznej. Podczas Weekendu Eko zaprezentowała swoje wyroby z serii „Kolekcja Smaków”, a wśród nich parfait czyli deser z łososia oraz pasztet z wątróbek drobiowych, pasztet z soczewicy oraz konfiturę z czerwonej ekologicznej cebuli z winem i miodem.

Niedzielny Restaurant Day przebiegał pod hasłem właściwej diety,o którą zadbały poznańska blogerka kulinarna i dietetyczka Maria Hirowska oraz Ola Niparko, uczestniczka polskiej edycji programu MasterChef.

W menu jednodniowej restauracji „Apetyt Rośnie”, przygotowanym przez członkinie Koła Dietetyków Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu znalazły się między innymi zupa na ostro z fasolą adzuki, marokańska sałatka z kaszą bulgur, quesadillas z oscypkiem i pyszne domowe bułeczki z humusem, a na deser tartaletki z jabłkiem i kardamonem do tego kawa orkiszowa i chai z przyprawami.

Maria Hirowska zaprosiła gości galerii do posmakowania m.in. placuszków z pasternaku z kozim serem, ciasta na buraczkach z daktylami oraz panna cotty z mleka migdałowego z brązowym cukrem muscovado.

Kto ma ochotę spróbować przysmaków musi się pospieszyć. Impreza kończy się o 22.00.

Twórz Nasze Miasto razem z nami. Pisz na [email protected] lub zostaw nam wiadomość na Facebooku


ZEBRAliśmy nasze serwisy w jednym miejscu:
Wszystko o Lechu Poznań - BUŁGARSKA.PL: polub serwis na Facebooku
Filmy z Poznania i całej Wielkopolski - GŁOS.TV: polub serwis na Facebooku
Inwestycje i budownictwo w Wielkopolsce - DOM
Baw się i wygrywaj nagrody - KONKURSY


emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na wielkopolskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto