– To wyjście naprzeciw oczekiwaniom firm, szczególnie z Polski południowo-wschodniej – wyjaśnia Joanna Jasińska, dyrektor Bakepolu. - Spotkanie w Kiecach ułatwia dotarcie na ekspozycję piekarzom i cukiernikom z tego regionu kraju.
Pomimo trudnej sytuacji społeczno-gospodarczej Bakepol pokazuje, że branża piekarska i cukiernicza jest w bardzo dobrej formie i nadal rozwija się niezwykle dynamicznie. Powierzchnia ekspozycyjna tegorocznych targów jest o 60 proc. większa od poprzedniej, a swoje rozwiązania prezentuje tu około 130 firm z Polski, a także Czech, Niemiec, Francji, Słowacji oraz Turcji. Wśród nich obecni są wszyscy liderzy branży: producenci, importerzy i dystrybutorzy surowców oraz dodatków piekarskich i cukierniczych, maszyn i urządzeń do wyrobu pieczywa, produkcji ciastkarskiej, produkcji kakao, wyrobów czekoladowych i cukierków, maszyn do formowania, dozowania i konfekcjonowania produktów oraz krajalnic do pieczywa i pieców piekarskich, a także systemów pakowania i magazynowania produktów, jak również środki transportu.
Na targach Bakepol 2009 pokazywanych jest aż 85 nowości rynkowych. Ponadto na zwiedzających targi każdego dnia czekają atrakcyjne demonstracje przygotowane przez wystawców. Pokazy pracy wszelkiego rodzaju maszyn do wypieku bułek, bagietek, chałek, pieczywa włoskiego, chlebów, ale także sposoby wypieku pączków, gofrów oraz ich dekoracji to tylko niektóre z elementów, którymi wystawcy urozmaicają pobyt na ich stoiskach.
Strefa Biznesu: Rewolucyjne zmiany w wynagrodzeniach milionów Polaków
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?