Po raz pierwszy w historii w tym roku organizowane są Cukiernicze Mistrzostwa Świata Kobiet "Cukiernicza Królowa", które odbędą się w dniach 21-22 stycznia w Rimini we Włoszech.
Polskę reprezentować będzie Marlena Szymaś, na co dzień pracująca w Cukierni Kandulski. Będzie konkurować z przedstawicielkami dziewięciu drużyn narodowych, m.in.: Tajwanu, Meksyku, Brazylii, Włoch, Japonii, Francji, USA.
- Trenujemy po 12 godzin na dobę, żeby jak najlepiej przygotować się do mistrzostw - zdradza Marlena Szymaś. - Pomagają mi Bogdan Tomczyk, światowej sławy ekspert w pracy w karmelu oraz Francois Galtier, zdobywca brązowego medalu na Cukierniczym Pucharze Świata w Lionie.
Najważniejsze informacje z Poznania - zamów nasz newsletter
Wywiad z prezesem Jagiellonii Białystok Wojciechem Pertkiewiczem
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?