Puchar Świata Cukierników od 20 lat odbywa się co dwa lata w Lyonie. W tym roku Polskę we Francji reprezentowali poznańscy cukiernicy - Paweł Mieszała, Robert Burkat i Michał Doroszkiewicz.
W tym roku motywem przewodnim był taniec. Każda z 22 reprezentacji z całego świata miała dokładnie 10 godzin na to, aby przygotować rzeźbę z karmelu, czekolady i lodu oraz przyrządzić desery, tort oraz lody.
Niestety, poznaniacy zajęli dopiero 14. miejsce. Puchar Świata zdobyli gospodarze, czyli reprezentanci Francji.
Wywiad z prezesem Jagiellonii Białystok Wojciechem Pertkiewiczem
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?