Festiwal Dobrego Smaku potrwa od 13 do 16 sierpnia. Poznański Stary Rynek zapełni się stoiskami ponad 140 wystawców. Będą wśród nich nie tylko producenci regionalnych serów, wędlin, pieczywa, miodów, ryb czy nalewek ze wszystkich niemal regionów Polski, ale też importerzy włoskich trufli, austriackich win, wyrobów z węgierskiej mangalicy, tureckich i greckich chałw czy wysokiej jakości włoskiej oliwy.
Najciekawszym punktem programu ma być projekt „Stół Mieszka i Dobrawy”, który przybliży nam kuchnię pierwszych Piastów. W ramach projektu odbędzie się między innymi konferencja popularno-naukowa, cykl warsztatów dla dzieci, kulinarne prezentacje prowadzone przez szefów kuchni i historyków.
Kuchnia według organizatorów Festiwalu Dobrego Smaku to nie tylko jedzenie, ale też towarzyszące mu wydarzenia. Dlatego właśnie wśród festiwalowych gości, prelegentów i jurorów konkursów znaleźli się m.in. Piotr Bikont, Grzegorz Łapanowski, Paweł Loroch i Robert Makłowicz. W ciekawy sposób dostarczą informacji na temat kulinarnej sztuki.
Instahistorie z VIKI GABOR
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?