MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Skórki po mandarynkach warto zachować i przygotować z nich...
fot. Pexels

Skórka od mandarynki - nie warto jej wyrzucać. Można ją wykorzystać na kilka sposobów

Skórki po mandarynkach warto zachować i przygotować z nich coś w kuchni, ponieważ jest ona bogata w nobiletynę, czyli składnik (flawonoid) stymulujący spalanie tłuszczów. W samych mandarynkach jest jej niewiele, jednak w skórce znajdują się jej duże ilości. Uważa się, że substancja ta pomaga zapobiegać chorobom serca i pozytywnie przyczynia się do zwalczania otyłości.

Zobacz również

Wypadek w Ochocicach w gminie Kamieńsk. Na DK 91 dachował fiat punto. ZDJĘCIA

Wypadek w Ochocicach w gminie Kamieńsk. Na DK 91 dachował fiat punto. ZDJĘCIA

10 dachów uszkodzonych po sobotniej burzy w powiecie przemyskim

10 dachów uszkodzonych po sobotniej burzy w powiecie przemyskim

Polecamy

Nie tylko wzorowi uczniowie zasługują na wyróżnienie. Akcja „Kolorowe świadectwa”

Nie tylko wzorowi uczniowie zasługują na wyróżnienie. Akcja „Kolorowe świadectwa”

Zobacz, co spędza sen z powiek mieszkańcom polskich miast i wsi

Zobacz, co spędza sen z powiek mieszkańcom polskich miast i wsi

Co łączy Tomasza Karolaka z Kacprem Kuszewskim? W życiu byście nie zgadli

Co łączy Tomasza Karolaka z Kacprem Kuszewskim? W życiu byście nie zgadli