MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Skórki po mandarynkach warto zachować i przygotować z nich...
fot. Pexels

Skórka od mandarynki - nie warto jej wyrzucać. Można ją wykorzystać na kilka sposobów

Skórki po mandarynkach warto zachować i przygotować z nich coś w kuchni, ponieważ jest ona bogata w nobiletynę, czyli składnik (flawonoid) stymulujący spalanie tłuszczów. W samych mandarynkach jest jej niewiele, jednak w skórce znajdują się jej duże ilości. Uważa się, że substancja ta pomaga zapobiegać chorobom serca i pozytywnie przyczynia się do zwalczania otyłości.

Zobacz również

Przegląd tygodnia od 9.06 w Częstochowie

NOWE
Przegląd tygodnia od 9.06 w Częstochowie

Przegląd tygodnia od 9.06 w Katowicach

NOWE
Przegląd tygodnia od 9.06 w Katowicach

Polecamy

W szkołach brakuje rąk do pracy. Dziury łatają nauczyciele po 60 r.ż.

W szkołach brakuje rąk do pracy. Dziury łatają nauczyciele po 60 r.ż.

Kandydatka z Wielkopolski w czołówce miss 2024

Kandydatka z Wielkopolski w czołówce miss 2024

"Wezwijcie policję!". Bunt pacjentów i nagłe wypisy ze szpitala HCP w Poznaniu

TYLKO U NAS
"Wezwijcie policję!". Bunt pacjentów i nagłe wypisy ze szpitala HCP w Poznaniu