W przyszłym tygodniu w Poznaniu rozpoczną się targi Polagra Food oraz Polagra Gastro. Jak zwykle to wielkie wydarzenie branży spożywczej poprzedzają targi Smaki Regionów. W pawilonie 3A na zwiedzających od soboty czekają producenci polskiej żywności przyrządzanej według tradycyjnych receptur.
Na miejscu można spróbować i kupić smakowite specjały ze wszystkich regionów kraju. Są tu sery, wędliny, pieczywo, ciasta, lody, nalewki, miody, piwa, soki, przetwory i cała masa innych smakołyków.
Targi to także prezentacje na scenie, dzięki którym można dowiedzieć się m.in., jak powstaje podpiwek, kajmak i twaróg z Kujaw, jak legalnie wytwarzać i sprzedawać nalewki, jak wyrabiać tradycyjne wędliny i wiele innych.
Targi potrwają do wtorku, 24 września, kiedy nastąpi wręczenie nagród Perły 2013, znaków „Jakość Tradycja” oraz odznaczeń „Klucz do spiżarni”.
Targi są czynne codziennie w godzinach od 9 do 17. Wstęp na nie jest bezpłatny.
Jak postępować, aby chronić się przed bólami pleców
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?