Sprawdź nietypowe przepisy na kotlety schabowe z okazji Dnia Kotleta Schabowego. Schabowy nie musi być nudny! Zobacz najciekawsze przepisy
SCHABOWE NADZIEWANE KISZONĄ KAPUSTĄ
Składniki
- 1,2 SCHABU ŚRODKOWEGO
- 30 DAG UGOTOWANEJ KISZONEJ KAPUSTY
- 100 G WĘDZONEGO BOCZKU
- 1 CEBULA
- 2 ŁYŻECZKI MAJERANKU
- 2-4 SZYSZKOJAGODY JAŁOWCA
- 1 LISTEK LAUROWY
- SÓL I PIEPRZ
Sposób przygotowania
Boczek pokroić w kostkę. Kapustę posiekać. Cebulę pokroić drobno. Na patelni stopić boczek na skwarki, dodać cebulę i smażyć do zeszklenia, następnie dodać kapustę i przyprawy, podlać 100 ml wody, przykryć pokrywką i dusić 15 minut. Mięso pokroić na 6 grubych kotletów. W każdym wykonać nacięcie, rodzaj kieszonki. Kapustę podzielić na 6 porcji. Nadziać nią kotlety, miejsce przecięcia spiąć wykałaczką. Mięso oprószyć solą i pieprzem. Następnie obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać tłuszcz, usmażyć kotlety z obu stron na rumiano. Podlać 100 ml wody, przykryć pokrywką i dusić 20 minut. Podawać z ziemniakami z wody.
Źródło: beszamel.pl
Kolejny przepis--->
Zarobki w straży miejskiej