Warto przypomnieć, iż Adam Adamczak ma już na swoim koncie tytuł Kucharza Roku Magazynu Kuchnia oraz udział w finale IV edycji programu Top Chef.
Zobacz też: Poznaniacy wygrali ogólnopolski konkurs kulinarny [ZDJĘCIA]
- Laureatów wyłonili inspektorzy Gault&Millau Polska, którzy od marca anonimowo odwiedzali restauracje w całym kraju - informuje Aneta Grzegorzewska-Półtorak z Concordia Design. - Polska została na potrzeby tego przedsięwzięcia umownie podzielona na cztery regiony, w których odbywają się spotkania gromadzące szefów z danego rejonu. Podczas każdego ze spotkań są przyznawane nagrody dla najlepszych w regionie w pięciu kategoriach: Kuchnia Tradycyjna, Kobieta Szef, Młody Talent, Szef Jutra i Szef Roku - wyjaśnia menadżer Concordii.
Kolejne spotkana z serii Gault&Millau Tour odbędą się we wrześniu w Gdańsku i Krakowie
Laureaci Gault&Millau Tour 2015 w regionie Wielkopolska i Dolny Śląsk:
Szef Roku – Michał Kuter (A Nóż Widelec),
Szef Jutra – Tomasz Połom (Uroczysko Siedmiu Stawów),
Młody Talent – Adam Adamczak (Concordia Taste),
Kobieta Szef - Justyna Słupska Kartaczowska (Restauracja Acquario),
Kuchnia Tradycyjna – Andrzej Klimek (Pałac Tłokinia).
Polecane wideo:
Źródło: BE VTM/x-news
Skomentuj:
Szef kuchni restauracji Concordia Taste w krajowej czołówce
Jak postępować, aby chronić się przed bólami pleców
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?