Znana kucharka Magda Gessler od lata prowadzi program "Kuchenne rewolucje". Jeździ do restauracji, które zgłaszają się do programu i stara się pomóc im wyjść z kłopotów. Zmienia wystrój, menu dopasowuje do lokalnych potrzeb i tradycji.
W ubiegłym tygodniu "Kuchenne rewolucje" dotarły do Białej Karczmy w podgrudziądzkim Michalu. W zabytkowym budynku od kilku lat działa restauracja. Jej właściciele poprosili o pomoc Magdę Gessler, by przyciągnąć nowych klientów i poprawić jakość. Kucharka wprowadziła zmiany nie tylko w wystroju lokalu, ale też w menu. Pojawiły się w nim np.: zupra rybna z grzybami leśnymi, carpaccio z piersi gęsiej, comber z jelenia czy naleśniki z tradycyjnym, pochodzącym z Kujaw i Pomorza fjutem, czyli bardzo słodkim syropem z buraka cukrowego.
Jak przebiegaly "Kuchenne rewolucje" w Białej Karczmie? O tym przekonamy się przy okazji emisji odcinka w telewizji TVN, którą zaplanowano na początek grudnia. Kilka zdjęć wystroju restauracji znajdziecie w naszej galerii.
Zobacz też: "Kuchenne rewolucje" pod Grudziądzem [zdjęcia]
Surówka z rzodkiewki
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?