11 z 13
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Jajecznica idealna...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/9c/59/6374b8300f213_o_large.jpg)
fot. pixabay, zdjęcie ilustracyjne
Takie są najczęściej popełniane błędy w trakcie gotowania - sprawdź, czy też to robisz. Rady szefa kuchni
Jajecznica idealna
Nie smaż jajecznicy na mocno rozgrzanej patelni lub na odkręconym na maksimum palniku - jaja przy powierzchni patelni szybko się zetną i zaczną się przypalać, gdy góra będzie surowa. Jajecznicę smażymy na niedużym ogniu, co jakiś czas mieszając. Nie dodawaj soli przed lub w trakcie smażenia jajecznicy - sól sprawi, że masa jajeczna stanie się mniej puszysta i bardziej sztywna. Pamiętaj, jajecznicę solimy dopiero na talerzu, po zdjęciu patelni z gazu.
Zobacz więcej rad szefa kuchni i sprawdź, jakich błędów nie popełniać, przygotowując posiłki ►►►