Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Targi Piw Regionalnych Piwowary ruszają w Hali Expo. Będzie 180 rodzajów piwa [program]

redakcja
redakcja
28 i 29 marca w Hali Expo w Łodzi zostaną zorganizowane Targi ...
28 i 29 marca w Hali Expo w Łodzi zostaną zorganizowane Targi ... Zenek Kubiak/archiwum mm
28 i 29 marca w Hali Expo w Łodzi zostaną zorganizowane Targi Piw Regionalnych. Będzie można spróbować piwa z Litwy, Czech czy Belgii.

Off Beer Festival. Przed nami druga edycja [program]


W piątek, 28 marca w Łodzi rozpoczynają się dwudniowe targi z piwem w roli głównej. w Hali Expo znajdującej się przy ul. Stefanowskiego 30, spróbujemy 180 rodzajów piw pochodzących z Polski, Litwy, Niemiec, Belgii i Czech.

- Wydarzenie to daje możliwość poznania stylów piwnych oraz zdobycia dodatkowej wiedzy o tradycjach piwnych.
Odwiedzający targi dowiedzą się, w jaki sposób warzy się piwo, jakie są różnice między piwami podawanymi z nalewaka a serwowanymi z butelki, jak w domowych warunkach samemu przygotować napój - informują organizatorzy targów.

Targi odbywają się w Łodzi, w Hali Expo przy ul. Stefanowskiego 30 w dniach 28-29 marca w godz. 11.00 – 21.00. Organizatorem jest firma Interservis Sp. z o.o. Bilet wstępu kosztuje 20 zł, do wejściówki każdy ostanie kufelek do degustacji piwa. Wstęp na targi bez osoby dorosłej tyllko dla osób powyżej 18 roku życia.

Targi Piw Regionalnych Piwowary program

Piątek, 28 marca 2014 r.

Scena prezentacji:
12:00-13:00 Kamil gotuje:
Torcik piwny robiony na bazie Ciechana Miodowego z bitą śmietaną
Prowadzi: Kamil Sakałus, kamilgotuje.pl

13:00-13:30 Domowe warzenie piwa
- Jak rozpocząć przygodę z domowym warzeniem?
- Jaki sprzęt na początek warzenia?
Prowadzi: Piotr Misiewicz, Łódzki Oddział Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów
Domowych

13:30-14:00 Piwo na współczesnym rynku konsumpcyjnym
- Podział piw ze względu na rodzaj fermentacji
- Chmiel – składnik czy przyprawa do piwa?
Prowadzi: Marek Suliga, Wielki Mistrz Bractwa Piwnego

14:00-15:00 Kamil gotuje:
Potrawka z łopatki wieprzowej na Książęcym Czerwonym Lagerze podawana z kaszą
gryczaną
Prowadzi: Kamil Sakałus, kamilgotuje.pl

15:00-15:30 Czego pragną kobiety?
- Jakie piwa kobiety lubią najbardziej?
- Czego próbować, by się do piwa przekonać?
Prowadzi: Paweł Dziedzic

15:30-16:00 Pienistość – pożądana cecha jakościowa w piwie?
- Właściwości piany w piwie
- Jak budować pianę w procesie produkcyjnym?
Prowadzi: dr inż. Edyta Kordialik Bogacka, wykładowca Wydziału Biotechnologii i
Nauk o Żywności

16:00-17:00 Kamil gotuje:
Świeże mule z pietruszką, czosnkiem i Koźlakiem z Browaru Amber
Prowadzi: Kamil Sakałus, kamilgotuje.pl

17:00-18:30 Savoir-vivre za barem
- Jakie piwo w jakim naczyniu i od czego to zależy?
- Jak urzec klienta opisem piwa?
Prowadzi: Maciej Chołdrych, Piwoznawcy

18:30-19:00 Piwna turystyka
- Zakątki piwne Polski – gdzie dotkniesz historii rodzimego piwowarstwa?
- Mapa browarów otwartych dla turystów
Prowadzi: Michał „Docent” Maranda, www.polskieminibrowary.pl

19:00-20:00 Kamil gotuje:
Pierś z kurczaka w sosie mango na piwie pszenicznym Svyturys Baltas
Prowadzi: Kamil Sakałus, kamilgotuje.pl

20:00 Biesiada przy muzyce

Sala konferencyjna:
12:00-13:30 Piwny marketing
- Wpływ trendów konsumenckich na rynek piwa w Polsce
Prowadzi: Arkadiusz Wódkowski, Sebastian Nowacki, ABM Agencja Badań
Marketingowych
- Niskobudżetowe formy konkurowania na rynku piwa
Prowadzi: Lech C. Król, Adwertajzing.pl

14:00-15:00 Spotkanie z przedstawicielami Izby Celnej


Sobota, 29 marca

Scena prezentacji:

12:00-12:30 Piwna turystyka
- zakątki piwne Polski – gdzie dotkniesz historii rodzimego piwowarstwa?
- Mapa browarów otwartych dla turystów
Prowadzi: Michał „Docent” Maranda, www.polskieminibrowary.pl

12:30-13:30 Kamil gotuje:
Zupa cebulowa na bazie PLONu z Browaru Kormoran z serem cheddar i grzankami
Prowadzi: Kamil Sakałus, kamilgotuje.pl

13:30-14:00 Kufel piwa na zdrowie
- Piwo a impotencja i libido – Panowie i Panie miejcie się na baczności!
- Piwo a nerki
Prowadzi: Marek Suliga, Wielki Mistrz Bractwa Piwnego

14:30-15:30 Kamil gotuje:
Śledź bałtycki duszony w piwnej marynacie z Corneliusa Cytrynowego
Prowadzi: Kamil Sakałus, kamilgotuje.pl

15:30-16:30 Obalamy piwne mity
- Ile szyszek, a ile skunksów mieści się w zielonej butelce?
- Gruby piwosz to prawdziwy piwosz? Ile kalorii mieści się w piwie?
Prowadzi: Piotr Misiewicz, Łódzki Oddział Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów
Domowych

16:30-17:30 Kamil gotuje:
Karkówka marynowana w piwie Raciborskim i ziołach
Prowadzi: Kamil Sakałus, kamilgotuje.pl

17:30-18:00 Kilka słów o prawie w piwie
- Rola etykiety w informowaniu o produkcie
- Jak dokonać reklamacji zepsutego piwa?
Prowadzi: Mec. Bogumił Sieczkowski

18:30-19:30 Kamil gotuje:
Wędzony pstrąg podawany z sosem piwno-chrzanowym
Prowadzi: Kamil Sakałus, kamilgotuje.pl
19:30 Biesiada przy muzyce

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Powrót reprezentacji z Walii. Okęcie i kibice

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na lodz.naszemiasto.pl Nasze Miasto