Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Targi w mięsnym zagłębiu

STK, MICH
Ogromnym powodzeniem wśród zwiedzających cieszyły się potrawy z grilla. Fot. M. Wiśniewski
Ogromnym powodzeniem wśród zwiedzających cieszyły się potrawy z grilla. Fot. M. Wiśniewski
Poraz pierwszy w Rawiczu zorganizowano Ogólnopolskie Targi Wędliniarskie. To kolejny dowód na silę miejscowego zagłębia mięsnego. Trzydniowa impreza, która zakończyła się wczoraj odbyła się na specjalnie ...

Poraz pierwszy w Rawiczu zorganizowano Ogólnopolskie Targi Wędliniarskie. To kolejny dowód na silę miejscowego zagłębia mięsnego.

Trzydniowa impreza, która zakończyła się wczoraj odbyła się na specjalnie zamkniętym z tego powodu rawickim Rynku. W targach udział wzięły 32 firmy, głównie z Wielkopolski. – Wiele firm deklarowało, że chce wcześniej przyjrzeć się organizacji imprezy. Już po pierwszym dniu dzwonili z chęcią uczestnictwa – twierdzi Piotr Mosiek, współorganizator targów. W drugim dniu imprezy przeprowadzono kilka branżowych konkursów. Najważniejszym było wyłonienie Wędliniarza Roku. W czterech z pięciu kategorii laureatem został Zakład Przetwórstwa Mięsnego ,,Majerowicz’’. Najlepszym rawickim produktem o- kazała się szynka staropolska wyprodukowana w tym zakładzie. W drugim dniu targów imprezie towarzyszyła cicha demonstracja Ruchu Ekologicznego ,,Zielona Alternatywa’’ z Poznania. Młodzież domagała się dobrego traktowania zwierząt i rezygnacji z jedzenia mięsa.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na poznan.naszemiasto.pl Nasze Miasto