3 z 10
Poprzednie
Następne
TOP 10. Kulinarne przepisy na Wielkanoc [ZDJĘCIA]
Schab ze śliwkamiSkładniki: kawałek schabu ok 70-80 dkg 30 dkg suszonych śliwek sól pieprz olej 2 łyżeczki marynaty do mięs pieczonych Przygotowanie: Schab na dobę namoczyć w dobrze osolonej wodzie. Wyjąc osuszyć. Długim nożem zrobić wzdłuż dwa otwory na wylot. Do otworów z obu stron wepchnąć tyle śliwek ile się zmieści. Marynatę wymieszać z olejem i pieprzem natrzeć mięso. Brytfannę zwilżyć olejem położyć mięso i przykryć folią aluminiową w miarę szczelnie całość. Piec ok 40 min w temp 220 st. Potem zdjąć folię aluminiową i podpiec mięso do ładnego zrumienienia ok 30. min. Przepis: http://www.mojegotowanie.pl