Festiwal Dobrego Smaku 2021: Pyry z konopiami
Nowością promowaną przez Roberta Makłowicza będą „pyry à la Makłowicz”, czyli poznański gzik z dodatkiem konopi. Specjalne danie można znaleźć w następujących lokalach:
- Concordia Bistro (Concordia Taste)
- CUCINA (City Park Poznań)
- Cztery Pory Roku (Hotel Vivaldi)
- L33 Bistro & Bar
- Modra Kuchnia
- Panorama
- Pyrabar
- Rynek (Sheraton Poznań)
- Wolność neobistro
- GardenCity - Restaurants & Catering
Zobacz też: Relacja wideo z Festiwalu Dobrego Smaku 2021
Pośród festiwalowych kramów poznaniacy kulinarnie odwiedzą mnogość zakątków Polski, skosztują sery z Wielkopolski, Kaszub czy Podhala, nalewki z Kampinosu i Lubelszczyzny, ryby z Pomorza i Mazur, wędliny i sękacze z Podlasia, wina z Lubuskiego i Dolnego Śląska oraz piwa rzemieślnicze z każdego zakątka kraju, a ponadto zaopatrzą się w miody, przetwory i prawdziwy chleb. Nie zabraknie też tradycyjnych potraw z odległych miejsc świata m.in. węgierskich langoszy, tureckich baklaw, bałkańskich burek i słodkości z Azerbejdżanu. Poza tym kubki smakowe Polaków rozpieszczą potrawy z Wietnamu, Grecji i Włoch.
Festiwal Dobrego Smaku 2021: Nie tylko jedzenie
W czasie festiwalu nie samym jedzeniem uczestnicy żyją, gdyż w ramach Festiwalu Polskich Alkoholi Rzemieślniczych spróbować można specjałów małych destylarni. Co więcej, podczas jarmarku odbywają się liczne warsztaty i konkursy. Zawodowcy rywalizują w konkursie na najlepszą potrawę ze śledzia.
Powróciła też niedostępna w zeszłym roku, festiwalowa scena, na której w piątek i sobotę odbywać się będą pokazy kulinarne i koncerty.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?