Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Tych produktów lepiej nie kupować mrożonych. One są dużo gorsze po zamrożeniu. Tak radzą szefowie kuchni

OPRAC.:
Magdalena Walczak-Grudzka
Magdalena Walczak-Grudzka
Mrożenie to błyskawiczny i wygodny sposób, by przedłużyć trwałość jedzenia, bez stosowania substancji konserwujących. Wiele osób często kupuje gotowe mrożonki w sklepach - od owoców i warzyw po gotowe posiłki, lody i ciasta. To dobre i wygodne rozwiązanie, które dodatkowo sprawia, że świeża żywność nie jest marnowana.

Istnieją jednak produkty, których zdaniem doświadczonych szefów kuchni lepiej nie kupować zamrożonych. Większość produktów spożywczych jest lepsza, gdy jest świeża, ale te produkty są DUŻO gorsze po zamrożeniu. 

Oto TOP 7 produktów, których lepiej nie kupować zamrożonych. Zobacz koniecznie w naszej galerii >>>>>
Mrożenie to błyskawiczny i wygodny sposób, by przedłużyć trwałość jedzenia, bez stosowania substancji konserwujących. Wiele osób często kupuje gotowe mrożonki w sklepach - od owoców i warzyw po gotowe posiłki, lody i ciasta. To dobre i wygodne rozwiązanie, które dodatkowo sprawia, że świeża żywność nie jest marnowana. Istnieją jednak produkty, których zdaniem doświadczonych szefów kuchni lepiej nie kupować zamrożonych. Większość produktów spożywczych jest lepsza, gdy jest świeża, ale te produkty są DUŻO gorsze po zamrożeniu. Oto TOP 7 produktów, których lepiej nie kupować zamrożonych. Zobacz koniecznie w naszej galerii >>>>>unsplash.com
Mrożenie pozwala przedłużyć trwałość jedzenia. To błyskawiczny i wygodny sposób, by przedłużyć przydatność do spożycia wielu produktów spożywczych. Mrozić można mięsa, warzywa, pieczywo, a nawet owoce. Jednak nie wszystkie produkty dobrze znoszą mrożenie. Szefowie kuchni są zgodni, że istnieje lista produktów, których nigdy nie należy kupować zamrożonych. Większość produktów spożywczych jest lepsza, gdy jest świeża, ale te produkty są DUŻO gorsze po zamrożeniu. Zobacz koniecznie w naszej galerii.

Tych produktów lepiej nie kupować mrożonych

Mrożenie z reguły oziębia produkt spożywczy do temperatury -18 stopni Celsjusza. Dzięki temu przedłuża trwałość jedzenia, nie pozbawiając go walorów smakowych. Dodatkowo mrożenie nie wymaga substancji konserwujących, jest wygodne i pozwala podzielić posiłek na kilka porcji.

Jednak niskie temperatury nie służą wielu produktom spożywczym. Kryształki lodu uszkadzają ich strukturę i wpływają na wygląd oraz jędrność. Niektóre produkty spożywcze po zamrożeniu zaczynają zmieniać barwę, stają się wiotkie i mało soczyste, nieapetycznie wyglądają i tracą walory smakowe. Smak staje się mniej intensywny i lekko gorzkawy. Spożycie takich produktów może skutkować nawet delikatnymi problemami układu trawiennego.

Tych produktów lepiej nie kupować mrożonych. One są gorsze po zamrożeniu

Wiele osób często kupuje gotowe mrożonki w sklepach - od owoców i warzyw po gotowe posiłki, lody i ciasta. To dobre i wygodne rozwiązanie, które dodatkowo sprawia, że świeża żywność nie jest marnowana.

Istnieją jednak produkty, których zdaniem doświadczonych szefów kuchni lepiej nie kupować zamrożonych. Większość produktów spożywczych jest lepsza, gdy jest świeża, ale te produkty są DUŻO gorsze po zamrożeniu. Oto TOP 7 produktów, których lepiej nie kupować zamrożonych. Zobacz koniecznie w naszej galerii:

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Chmieleńskie Babki Wielkanocne 2024

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: Tych produktów lepiej nie kupować mrożonych. One są dużo gorsze po zamrożeniu. Tak radzą szefowie kuchni - Gazeta Pomorska

Wróć na poznan.naszemiasto.pl Nasze Miasto