Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Podczas podgrzewania szpinaku w mikrofalówce wytwarzają się...
fot. pixabay.com/materiał ilustracyjny

Tych produktów nie wolno podgrzewać w mikrofalówce. Nigdy ich tam nie wkładaj!

Szpinak

Podczas podgrzewania szpinaku w mikrofalówce wytwarzają się szkodliwe, rakotwórcze nitrozoaminy. Ich stężenie nie jest wysokie, jednak nie należy zbyt często spożywać szpinaku podgrzanego w kuchence mikrofalowej.

Sprawdź wszystkie produkty, których nie wolno podgrzewać w mikrofalówce --->

Zobacz również

Majówkowy wyjazd ze znajomymi – jak się przygotować?
Artykuł sponsorowany

Majówkowy wyjazd ze znajomymi – jak się przygotować?

Małgosia Sajan: "Wiem, że mogę umrzeć, ale i tak planuję przyszłość"

NOWE
Małgosia Sajan: "Wiem, że mogę umrzeć, ale i tak planuję przyszłość"

Polecamy

Puchar Tymbarku. Czterech lechitów, którzy grali w turnieju może jechać na Euro 2024

Puchar Tymbarku. Czterech lechitów, którzy grali w turnieju może jechać na Euro 2024

Patent włoskiej babci na zupę jarzynową. Jest pyszna i prosta do zrobienia

Patent włoskiej babci na zupę jarzynową. Jest pyszna i prosta do zrobienia

Najsmaczniejsze szparagi z patelni. Z tym przepisem każdy sobie poradzi

Najsmaczniejsze szparagi z patelni. Z tym przepisem każdy sobie poradzi