MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kania to jeden ze smaczniejszych grzybów jadalnych. Można je...
fot. JerzyGorecki (pixabay.com)

Wysyp kani w listopadzie. Te grzyby rosną na potęgę, ale łatwo o pomyłki. Sprawdź, jak rozpoznać czubajkę kanię i co z niej zrobić

Czubajki kanie

Kania to jeden ze smaczniejszych grzybów jadalnych. Można je jeść smażone, ale też suszyć, dodawać do jajecznicy, zup i innych potraw. Trzeba jednak uważać, by nie pomylić jej z niebezpiecznymi grzybami.

Zobacz również

Biznesmen o przejęciu Sandecji: Moja oferta zakłada pełną kontrolę nad klubem

ROZMOWA
Biznesmen o przejęciu Sandecji: Moja oferta zakłada pełną kontrolę nad klubem

Opactwo Benedyktynów w Tyńcu trafiło na monetę okolicznościową NBP

NOWE
Opactwo Benedyktynów w Tyńcu trafiło na monetę okolicznościową NBP

Polecamy

Mieszkańcy chcą przywrócenia starego logo Poznania. Powstała petycja

Mieszkańcy chcą przywrócenia starego logo Poznania. Powstała petycja

Mieszkasz na Dolnym Śląsku? Dojedziesz nad morze pociągiem. I to bez przesiadek!

Mieszkasz na Dolnym Śląsku? Dojedziesz nad morze pociągiem. I to bez przesiadek!

Nowa obowiązkowa naklejka w samochodzie. Jej brak oznacza kłopoty

Nowa obowiązkowa naklejka w samochodzie. Jej brak oznacza kłopoty