Do niedzieli, 28 lutego potrwa w Poznaniu kolejna odsłona Culinary Fest - Restaurant Week.
- Jedenasta edycja imprezy ma wyjątkową formę. Tym razem upływa pod hasłem „Nuty smakowe” i stawia przed szefami kuchni poznańskich restauracji wyzwanie, w którym inspiracji do przygotowanego menu poszukiwać należy wśród szeroko pojętej muzyki - wyjaśniają organizatorzy.
Zadaniu postanowili sprostać szefowie aż 36 restauracji w Poznaniu. I tak do muzycznego świata nawiązuje m.in. Cyryl - Lunch Coffee Wine przy pl. Cyryla, gdzie proponuje się pięciolinię z żeberek wieprzowych z nutami z pieczonych ziemniaków. Avocado Restaurant & Wine uraczy gości nutą pieprzu, czyli delikatnym biszkoptem połączonym z malinami i ostrą przyprawą. Restauracja Mare Nostrum jako przystawkę proponuje nutę oczyszczenia, a na danie główne krewetkowe trio, natomiast Jugoslavia zaprasza na pizzę w bułgarskich rytmach.
Pełne menu XI Culinary Fest znajdziecie TUTAJ
Menu przygotowane na Culinary Fest tradycyjnie już ma ujednolicony cennik. Za przystawkę zapłacimy 5 zł, za danie główne - 12 zł. Cały zestaw kosztuje natomiast 15 zł. Ceny dań są tak niskie, bo przygotowano je w porcjach degustacyjnych, co daje możliwość uczestniczenia w festiwalu w różnych lokalach. Menu podlega ocenie degustatorów. Po zakończeniu festiwalu zostanie przyznana Nagroda Publiczności.
Szukasz nowych miejsc w Poznaniu? Sprawdź, które polecamy!
Jak działają oszuści - fałszywe SMS "od najbliższych"
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?