Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka...
fot. pixabay.com

Za co kochamy mięso indycze? W USA już dziś wyląduje na stołach

Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka gatunku. Jedni stawiają tylko na przyprawy, drudzy nadziewają mięso dodatkami. My proponujemy wersję ze śliwkami. Podstawą jest moczenie indyka kilkanaście godzin w solance. Farsz do nadziania korpusu przygotowujemy z połączenia namoczonej bułki z żółtkami, masłem, pianą z białek, śliwkami i wybranymi przyprawami. Zaszytego i nadzianego indyka pieczemy minimum 3 godziny w temperaturze 170-180 stopni Celsjusza.

Zobacz również

Ukradł elektronarzędzia za ponad 6800 złotych!

Ukradł elektronarzędzia za ponad 6800 złotych!

Oburzenie w Parlamencie Europejskim. Poseł przyniósł żywego gołębia

Oburzenie w Parlamencie Europejskim. Poseł przyniósł żywego gołębia

Polecamy

Przebudowa dróg w gminie Subkowy. Łączny koszt prac to 850 tys. zł

Przebudowa dróg w gminie Subkowy. Łączny koszt prac to 850 tys. zł

Ogromny sukces ucznia ze Sz.P nr 6 w Sosnowcu! Znalazł się wśród najlepszych

Ogromny sukces ucznia ze Sz.P nr 6 w Sosnowcu! Znalazł się wśród najlepszych

Nie żyje Justyna Kędzia, poetka pochodząca z Tarnowskich Gór

Nie żyje Justyna Kędzia, poetka pochodząca z Tarnowskich Gór