Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Pizza Hut po... polsku

Lilia Łada
Lilia Łada
Inny wystrój wnętrza, inna muzyka, a przede wszystkim zupełnie inna kuchnia - Pizza Hut postanowiła się diametralnie zmienić pod gust polskiego klienta. Czy to znaczy, że już tam nie kupimy ulubionej pizzy? Na szczęście nie, ale...

Pizza oczywiście będzie nadal, ale z rozpoznaniem samego lokalu klienci mogą mieć poważne problemy. Zmienił się wystrój wnętrza, meble i oświetlenie - a nawet muzyka!

- Jest tu oświetlenie dynamiczne, to znaczy takie, które dostosowuje się do natężenia światła na zewnątrz - tłumaczy Izabela Winsztal – Brand Manager Pizza Hut. - Dzięki temu klienci ani nie będą oślepiani, gdy na dworze będzie mniej światła, ani nie będą mieć wrażenia, że jest zbyt ciemno, gdy wejdą tu w słoneczny dzień.

Meble zmieniły kształt na bardziej miękki, okrągły i przyjazny, specjalnie też została przygotowana muzyka, jako że restauracje zamierzają oddziaływać na wszystkie zmysły klientów. Teraz rano klienci będą mogli słuchać muzyki bardziej energetycznej, żeby się obudzić, a wieczorem będą dominowały utwory wyciszające i kojące do muzyki poważnej włącznie. To już lokal nie dla bardzo młodych ludzi, ale dla ich nieco starszych kolegów z dużo wyższymi wymaganiami kulinarnymi.

Ważny będzie też zapach, który według nowej koncepcji będzie pochodził od bukietów świeżych kwiatów ozdabiających restauracje, no i dodatkowe elementy wystroju wnętrza, takie jak dekoracje świąteczne czy okazjonalne, które specjalnie dla Pizza Hut zaprojektowała Daria Burlińska.

Zmienia się także to, co najważniejsze - czyli kuchnia, która też przysrtosowuje się do wymagań polksiego klienta. Dlatego do dań tradycyjnie kojarzących się z Pizzą Hut na całym świecie, czyli pizzą i barem sałatkowym doszły dania inspirowane kuchnią śródziemnomorską, których pomysłodawczynią jest Magdalena Michalska.

Kilku z nich, między innymi pizzy w nowych smakach, mogli spróbować dziennikarze we wtorkowe południe na uroczystym otwarciu Pizza Hut w nowej szacie w Galerii Malta. A smakowite tagliatelle z łososiem bałtyckim i warzywami w sosie holenderskim przygotował na żywo i podał mistrz kuchni Robert Stelmaszyk. On też zaserwował jeden z nowych deserów, które zajmują ważne miejsce w nowym menu: wiśnie na gorąco z kulką lodów waniliowych.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Uwaga na chińskie platformy zakupowe

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na poznan.naszemiasto.pl Nasze Miasto