Uczniowie z wielkim zapałem wykonywali potrawy według własnego, przemyślanego wcześniej przepisu. W konkursie wzięło udział 8 uczniów z klas trzecich. Młodzież sporządzała dania na bazie makaronu, jaj, różnorodnych warzyw, ziemniaków oraz wielu innych surowców. Za organizację konkursu odpowiedzialne były Marzena Ankiewicz oraz Barbara Młynarek, które uczą przedmiotów gastronomicznych.
Pierwsze miejsce zajęła Iga Szymaniak z klasy III db, która przygotowała kotlety z kalafiora z zielonym pesto i suszonymi pomidorami podawane na domowym pappardelle z gorgonzolą i szpinakiem. Danie to pod względem smakowitości, estetyki podania oraz dekoracji i stopnia trudności uzyskało największa liczbę punktów.
Drugie miejsce zajęła Dominika Rosołek z klasy III db, która przygotowała wegetariańską lasagne z brokułami i sosem pomidorowym. Trzecie miejsce zajęła Natalia Kuczyk z klasy III dz za paprykę faszerowaną z warzywami i ryżem.
Dyrektor Anna Matysiak podziękowała wszystkim uczestnikom za udział w konkursie oraz wręczyła dyplomy.
Reklamy "na celebrytę" - Pismak przeciwko oszustom
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?