Koktajl arbuzowo-kokosowy z sumakiem
Czas: 5 minut + chłodzenie
Składniki:
plaster arbuza ( po odcięciu skóry ok. 3/4 szklanki miąższu)- zimnego schłodzonego mocno
1/2 szklanki mleka kokosowego
1/3 szklanki wody mineralnej gazowanej
1 łyżka soku z cytryny
szczypta sumaku
Przygotowane
Z plastra arbuza odkroić skórę.
Z miąższu usunąć pestki i pokroić go na kawałki.
Ze skórki arbuza można powycinać ozdoby którymi udekoruje się szklaneczki lub otoczenie w jakim będzie podawany koktajl.
Zmieszać mleko kokosowe z sokiem z cytryny i zimną wodą mineralną gazowaną.
Do malaksera wrzucić miąższ z arbuza . Wlać mleko kokosowe z wodą i sokiem z cytryny. Dodać szczyptę sumaku i zmiksować wszystko.
Przelać do szklaneczek - udekorować .
**źródło:
kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com**
Ciasto malinowe "Pianka"
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Dzieje się w Polsce i na świecie – czytaj na i.pl
- Europosłowie o panice w UE ws. komisji ds. rosyjskich wpływów: "grillowanie rządu"
- Polska i Niemcy zacieśniają współpracę przy ochronie granic. "Razem bronimy UE"
- Mularczyk: Celem komisji ds. rosyjskich wpływów nie jest ingerowanie w wybory
- Typowy Polak według sztucznej inteligencji. Zobacz, jak AI widzi Europejczyków