Podczas swojej wizyty w nowodworskiej restauracji w 2013 roku prowadząca program „Kuchenne rewolucje” zmieniła od razu dotychczasowe menu. Zaproponowała wówczas, aby główną potrawą kojarzoną z kulinarnym miejscem stała się kaczka.
Dania, które wówczas dodała do karty, były następujące:
- Kaczka pieczona z jabłkiem (pół kaczki z dodatkami)
- Carpaccio z piersi kaczki podane z miksem sałat oraz sosem truskawkowym
- Schab z grzybami leśnymi zapiekany serem
- Filet z kurczaka w sosie z grzybów leśnych
- Polędwica wieprzowa w sosie z grzybów leśnych
- Placek po węgiersku
- Golonka na kapuście
- Schab z kością na zasmażanej kapuście
Do „Sielskiej Zagrody” restauratorka zajrzała w czwartym odcinku ósmego sezonu. Oprócz zmiany menu zmieniła również wystrój lokalu. Drewniane ściany pokrył żółty i biały kolor, pojawiło się również lustro.
Wówczas „kreatorka smaku”, po wielu rozmowach z właścicielami i pracownikami zaproponowała, aby wszyscy usmażyli placki ziemniaczane. Niestety nikt nie przygotował dania, które zadowoliłoby Gessler.
Jak w każdym odcinku, tak i w tym, aby zintegrować ze sobą załogę, zabrała ekipę z „Sielskiej” na plażę. Tu rozpoczęła się zabawa i konkurencje – trzeba było ścigać się w płetwach i zbierać pierze z piasku.
Po powrocie znad morza rozpoczęła się rewolucji i w wystroju, i w menu. Finałowa kolacja okazała się sukcesem.
Po kilku tygodniach Gessler ponownie odwiedziła nowodworską restaurację.
„To carpaccio z kaczki to Nirwana! Za nic w świecie bym go nie oddała!” - zachwycona daniem w „ Sielskiej” wyraziła swoją opinię restauratorka.
Leczo warzywne. Przepis na obiad bez mięsa
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?