Poniżej prezentujemy najprostszy sposób na usmażenie karpia.
Składniki:
* karp
* sól
* pieprz
* do panierowania: jajko, tarta bułka, oliwa (olej)
Przygotowanie:
1. Jeśli czynności związane z pozbawieniem karpia życia i wnętrzności mamy już za sobą, przechodzimy do sedna sprawy.
2. Kroimy rybę "na dzwonka (równolegle do żeber). Kawałki maczamy w rozbitym jajku, następnie w tartej bułce. Smażymy na oleju do zarumienienia.
3. Przekładamy do żaroodpornego naczynia, aby w ciepłym piekarniku ryba powoli "doszła".
Zobacz też:
Gazeta Lubuska. Winiarze liczą straty po przymrozkach.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?