Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Świąteczne przepisy: Jak usmażyć karpia na wigilię

Smakosz
Smakosz
Wigilia bez karpia w Polsce to byłby szczyt awangardy. Kto woli ...
Wigilia bez karpia w Polsce to byłby szczyt awangardy. Kto woli ... screen z YouTube
Wigilia bez karpia w Polsce to byłby szczyt awangardy. Kto woli tradycję, tutaj dowie się, jak usmażyć rybę.

Poniżej prezentujemy najprostszy sposób na usmażenie karpia.

Składniki:
* karp
* sól
* pieprz
* do panierowania: jajko, tarta bułka, oliwa (olej)

Przygotowanie:
1. Jeśli czynności związane z pozbawieniem karpia życia i wnętrzności mamy już za sobą, przechodzimy do sedna sprawy.

2. Kroimy rybę "na dzwonka (równolegle do żeber). Kawałki maczamy w rozbitym jajku, następnie w tartej bułce. Smażymy na oleju do zarumienienia.

3. Przekładamy do żaroodpornego naczynia, aby w ciepłym piekarniku ryba powoli "doszła".

Zobacz też:

Jak zrobić kapustę z grzybami?
- Jak zrobić makowiec?

od 12 lat
Wideo

Gazeta Lubuska. Winiarze liczą straty po przymrozkach.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na poznan.naszemiasto.pl Nasze Miasto