Smaki Kujaw i Pomorza sezon 3 odcinek 22
Cynamon - właściwości
Jesień wita nas coraz chłodniejszą pogodą, więc chętne sięgamy po ulubione jesienne smaki i aromaty w daniach i napojach. Wielu osobom jesień kojarzy się ze smakiem i zapachem cynamonu - przyprawy, która jest równie zdrowa, co pyszna.
Cynamon to przyprawa równie zdrowa, co pyszna.
Cynamon to popularna przyprawa produkowana z wysuszonej kory cynamonowca. Jakie korzyści można czerpać, gdy doda się odrobinę tej pysznej przyprawy do ulubionych potraw? Poznaj w naszej galerii zaskakujące skutki uboczne używania cynamonu.
To Cię może też zainteresować
W takich sytuacjach warto jeść cynamon. Kto powinien włączyć go do diety?
Nie zawsze zdajemy sobie sprawę, jakie właściwości posiada cynamon. Jest to jedna z podstawowych przypraw stosowanych w medycynie naturalnej.
Cynamon jest stosowany zarówno w kuchni, jak i kosmetyce oraz lecznictwie.
Cynamon - przyprawa o wyjątkowym intensywnym aromacie i słodkawo-korzenny, delikatnie ostry smaku - wykazuje m.in. działanie dezynfekujące, przeciwwirusowe, antybakteryjne, przeciwgrzybicze i przeciwzapalne. Cynamon przyspiesza przemianę materii, rozgrzewa i ma właściwości antyoksydacyjne.
Kiedy powinniśmy dodawać cynamon do potraw? W jaki sposób cynamon wpływa na organizm? Zobacz koniecznie w naszej galerii!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?