8 z 11
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Jajka faszerowane
Składniki:
6 jajek
15 dag szynki w...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/2e/d7/4f73065d4e34f_o_large.jpg)
fot. Waldemar Wylegalski
TOP 10. Kulinarne przepisy na Wielkanoc [ZDJĘCIA]
Jajka faszerowaneSkładniki: 6 jajek 15 dag szynki w kawałku szczypiorek drobny sól, pieprz 3 łyżki majonezu 2 łyżeczki chrzanu Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo studzimy, kroimy na pól wyjmujemy żółtko, szynkę drobno kroimy lub ścieramy na tarce na małych oczkach, szczypiorek siekamy, żółtka rozdrabniamy widelcem łączymy z szynką i szczypiorkiem. Majonez mieszamy z chrzanem dodajemy sól pieprz i mieszamy z farszem. Napełniamy połówki jaj farszem na każdy kładziemy kleks majonezu posypujemy szczypiorkiem. Przepis: http://www.mojegotowanie.pl