7 z 11
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Żur wielkanocny w chlebie
Składniki:
Biała kiełbasa 200...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/16/6d/4f73064b6f9d6_o_large.jpg)
fot. Waldemar Wylegalski
TOP 10. Kulinarne przepisy na Wielkanoc [ZDJĘCIA]
Żur wielkanocny w chlebieSkładniki: Biała kiełbasa 200 gr. Jaja ugotowane na twardo 2 szt. Zakwas chlebowy 0,5 litr. Czosnek roztarty 30 gr. Majeranek 20 gr. Śmietanka 36% 100 ml. Sól, pieprz do smaku Chleb z formy kwadratowy lub okrągły Przygotowanie: W 2 litrach wody parzymy białą kiełbasę na bardzo wolnym ogniu, kiełbasę wyciągamy i po ostygnięciu kroimy w plastry. Do otrzymanego wywaru dodajemy czosnek , majeranek, zakwas doprawiamy przyprawami, po zagotowaniu zaprawiamy śmietanką. Z chleba wydrążamy środek i kroimy w drobną kostkę dodajemy do zupy, gotowy żurek podajemy z pokrojonym jajem na twardo i białą kiełbasą. Przepis: http://www.mojegotowanie.pl