Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Mazurek migdałowy

Składniki:
10 dag migdałów
7 żółtek
1/2...
fot. archiwum

TOP 10. Kulinarne przepisy na Wielkanoc [ZDJĘCIA]

Mazurek migdałowySkładniki: 10 dag migdałów 7 żółtek 1/2 szklanki cukru 4 białka 10 dag ususzonego i zmielonego chleba razowego 1/2 łyżeczki cynamonu skórka otarta z pomarańczy masło i cukier do blachy migdały i kandyzowane pomarańcze do dekoracji gotowy lukier Przygotowanie: Migdały sparzyć, obrać ze skórki i zmielić. Utrzeć dodając po jednym żółtku, dosypując cukier, cynamon i skórkę pomarańczową. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać do masy, posypać startym razowcem, delikatnie wymieszać. Masę wyłożyć do mazurkowej formy posmarowanej masłem i oprószonej cukrem. Piec 20 minut w temperaturze 180°C. Po wystudzeniu polać lukrem i udekorować skórką pomarańczową i migdałami. Przepis: http://www.mojegotowanie.pl

Zobacz również

Mariusz Malec, obrońca Pogoni: Trzeba przyjąć ten wynik właśnie z pokorą

Mariusz Malec, obrońca Pogoni: Trzeba przyjąć ten wynik właśnie z pokorą

Zmarła dziewczynka urodzona po śmierci matki. Przerażające dane ze Strefy Gazy

Zmarła dziewczynka urodzona po śmierci matki. Przerażające dane ze Strefy Gazy

Polecamy

Wielogodzinne erekcje i utrata wzroku. 5 powodów sprawi, że nie sięgniesz po Viagrę

Wielogodzinne erekcje i utrata wzroku. 5 powodów sprawi, że nie sięgniesz po Viagrę

Ubierz się, jak Małgorzata Kożuchowska. Te 3 wiosenne stylizacje są obłędne!

Ubierz się, jak Małgorzata Kożuchowska. Te 3 wiosenne stylizacje są obłędne!

Idealna jajecznica na wiosnę. Sekret smaku tkwi w obróbce szparagów

Idealna jajecznica na wiosnę. Sekret smaku tkwi w obróbce szparagów