10 z 13
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Świeżą, zimową „zieleninę" zapewni nam także rukola...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/12/61/5fb2842d5921c_o_large.jpg)
fot. ChrRei1985 (pixabay.com)
Warzywa z ogrodu przez cały rok? To możliwe! Zobacz, co zbierzesz późną jesienią i zimą. Niektóre są nawet smaczniejsze po przymrozkach
Rukola
Świeżą, zimową „zieleninę" zapewni nam także rukola (rokietta siewna). Jej zielone listki jada się przede wszystkim na surowo. Nie potrzebuje dużo słońca i rośnie szybko – można ją zbierać już po ok. 3 tygodniach od siewu. Nie jest w pełni odporna na mróz, ale z przymrozkami radzi sobie dobrze i jeśli zima jest łagodna, można ją zbierać bardzo długo. Należy ją wysiać we wrześniu.