Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Do suszenia najlepiej nadają się borowiki, podgrzybki i...
fot. Piotr Krzyżanowski

Grzyby marynowane, grzyby suszone, grzyby zapiekane. PRZEPISY na dania z grzybami

Jak suszyć grzyby?

Do suszenia najlepiej nadają się borowiki, podgrzybki i koźlarze. Grzyby można suszyć na słońcu, nad grzejnikiem/kuchenką lub w piekarniku. Aby ususzyć grzyby na słońcu lub nad kuchenką trzeba je dokładnie oczyścić, pokroić i nawlec na nitkę za pomocą igły. Susząc na słońcu można rozłożyć grzyby na sicie. Suszenie w piekarniku Ustaw piekarnik na 40 stopni Celsjusza z termoobiegiem. Drzwi piekarnika zostaw uchylone. Grzyby rozłóż na ruszcie i co jakiś czas je przekręcaj. Pod rusztem rozłóż blachę, by suszone grzyby mogły na nią spadać. Suszenie grzybów w piekarniku może potrwać kilka godzin.

Zobacz również

Wisła Kraków. Michał Żyro: Futbol jest niesamowity

Wisła Kraków. Michał Żyro: Futbol jest niesamowity

Wisła Kraków. Michał Żyro: Futbol jest niesamowity

Wisła Kraków. Michał Żyro: Futbol jest niesamowity

Polecamy

GIS wycofuje produkt dla dzieci. Skażenie śmiertelną bakterią

GIS wycofuje produkt dla dzieci. Skażenie śmiertelną bakterią

Najlepszy sernik na spotkania w plenerze. Wystarczy zmieszać kilka składników

Najlepszy sernik na spotkania w plenerze. Wystarczy zmieszać kilka składników

Koncert Dawida Podsiadły z poznańskim akcentem. Chodzi o to, czym przyjedzie artysta!

Koncert Dawida Podsiadły z poznańskim akcentem. Chodzi o to, czym przyjedzie artysta!