7 z 12
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Kto nie jadł smażonych kotletów z tych grzybów, ten nie wie...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1f/a9/63429c3016729_o_large.jpg)
fot. Fot. Mariusz Kapala / Gazeta Lubuska
Najzdrowsze grzyby w polskich lasach. Niektóre chronią przed nowotworami - tych gatunków szukaj
Czubajka kania
Kto nie jadł smażonych kotletów z tych grzybów, ten nie wie co traci. To bardzo intensywny, pełen smak, ale także nadaje się na przyprawę do innych potraw. Polecamy, bo kania (zwana też sową) zawiera mnóstwo mitami A, B, C, D i E. Polecamy jednak szukać grzybów w głębi lasu, te blisko szos chętnie wchłaniają zanieczyszczenia.
Na następnych zdjęciach kolejne informacje. Aby przejść do galerii, przesuń zdjęcie gestem lub naciśnij strzałkę w prawo.