Przepisy na Wielkanoc: Baba, żur i biała kiełbasa [SPRAWDŹ]
Przepisy na Wielkanoc
Przepis na białą kiełbasę z cebulą
Składniki:
- Biała kiełbasa - surowa lub parzona,
- 3 duże cebule,
- szklanka jasnego piwa,
- pieprz, majeranek,
- łyżeczka suszonych warzyw,
- olej do smażenia.
Przygotowanie:
Białą kiełbasę nacinamy w paski i smażymy na patelni na rozgrzanym oleju razem z pokrojoną w plastry cebulą. Gdy się przyrumieni, dodajemy piwo i dusimy do miękkości. Jeśli kiełbasa jest surowa, ten etap przygotowania dania powinien trwać nieco ponad pół godziny, jeśli parzona - wystarczy kilka minut. Pod koniec duszenia dodajemy suszone warzywa, pieprz i majeranek, według uznania.
Sprawdź też jak kupić dobrze dobre jajka na Wielkanoc