18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
9 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kluski na parze
W niektórych rejonach Wielkopolski znane są...
fot. Wiadomości24.pl

Smakowite potrawy z Wielkopolski [PRZEPISY, ZDJĘCIA]

Kluski na parze W niektórych rejonach Wielkopolski znane są pod nazwą "Kluchy na łachu" Składniki: 20 dag drożdży 400 g mąki 1 szkl. mleka 2 jaja 2,5 łyżeczki margaryny 0,5 łyżeczki cukru sól Sposób przygotowania: Drożdże, cukier wymieszać z łyżką ciepłego mleka i łyżką mąki. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Pozostałą część mąki przesiać na stolnicy i połączyć z resztą mleka, z jajami i wyrośniętym rozczynem. Posolić. Ciasto wyrabiać aż do pojawienia się pęcherzyków powietrza. Dodać stopioną margarynę, wymieszać i odstawić do wyrośnięcia. Garnek z wrzącą wodą obwiązać czystą lnianą ściereczką. Z ciasta uformować małe kulki i układać je na ściereczkę. Przykryć i gotować ok. 20 min. Kluski podawać z kaczką i z czerwoną kapustą.

Zobacz również

Extreme Fest - święto sportów ekstremalnych we Wroclavii.

Extreme Fest - święto sportów ekstremalnych we Wroclavii.

Festyn rodzinny we Wróżewach. Atrakcji nie brakowało!

Festyn rodzinny we Wróżewach. Atrakcji nie brakowało!

Polecamy

Wakacyjna mapa płatności. Na urlop w tych krajach warto zabrać gotówkę

Wakacyjna mapa płatności. Na urlop w tych krajach warto zabrać gotówkę

Ostrzeżenie meteo. Cała Polska zaznaczona na czerwono

Ostrzeżenie meteo. Cała Polska zaznaczona na czerwono

Ospa w natarciu. WHO: nowy szczep jest „niezwykle niepokojący”

Ospa w natarciu. WHO: nowy szczep jest „niezwykle niepokojący”