MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Cebula i czosnek na patelni...
fot. pixabay, zdjęcie ilustracyjne

Takie są najczęściej popełniane błędy w trakcie gotowania - sprawdź, czy też to robisz. Rady szefa kuchni

Cebula i czosnek na patelni

Smażysz razem cebulę i czosnek? Można, ale pamiętając o jednej zasadzie - nigdy nie wrzucaj na patelnię obu warzyw jednocześnie. Cebula, by nabrała miękkości i zezłociła się, potrzebuje około 5 minut smażenia na niedużym ogniu. Czosnek gotowy jest po 60 sekundach. Po tym czasie staje się gorzki i psuje smak potrawy, do której się go doda.

Zobacz więcej rad szefa kuchni i sprawdź, jakich błędów nie popełniać, przygotowując posiłki ►►►

Zobacz również

W piątek po Bożym Ciele autobusy w Radomiu będą jeździć według innego rozkładu

W piątek po Bożym Ciele autobusy w Radomiu będą jeździć według innego rozkładu

W centrum Kielc prawdziwe cuda. Musicie to zobaczyć. WIADOMOŚCI

W centrum Kielc prawdziwe cuda. Musicie to zobaczyć. WIADOMOŚCI

Polecamy

Smakuje nieziemsko, dodaje energii i orzeźwia. Ta kawa to hit lata!

HIT DNIA
Smakuje nieziemsko, dodaje energii i orzeźwia. Ta kawa to hit lata!

Przychody firm zgodne z przewidywaniami lub większe. Raport Intrum

Przychody firm zgodne z przewidywaniami lub większe. Raport Intrum

Klęska na maturze z historii. Poziom rozszerzonych egzaminów przerasta maturzystów

Klęska na maturze z historii. Poziom rozszerzonych egzaminów przerasta maturzystów