MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Sól? Dopiero na końcu!...
fot. pixabay, zdjęcie ilustracyjne

Takie są najczęściej popełniane błędy w trakcie gotowania - sprawdź, czy też to robisz. Rady szefa kuchni

Sól? Dopiero na końcu!

Przygotowujesz smażone ziemniaki? Nie przyprawiaj ich i nie sól w trakcie smażenia. Dodanie soli i przypraw w procesie smażenia ziemniaków uwolni zawartą w nich wodę. To sprawi, że ziemniaki zamiast smażyć, zaczną się gotować, przez co nie wytworzy się chrupiąca "skórka". Ziemniaki pozostaną miękkie i papkowate. Również nie powinniśmy solić, przyprawiać czy dodawać oleju do gotującego się ryżu - ziarna stracą swoją konsystencję, będą kleiste lub rozpadające się.

Rada szefa kuchni: Smaż ziemniaki bez soli i posól je dopiero po zdjęciu ich z patelni. Gotuj ryż w nieosolonej wodzie i doprawiaj dopiero po ugotowaniu.

Zobacz więcej rad szefa kuchni i sprawdź, jakich błędów nie popełniać, przygotowując posiłki ►►►

Zobacz również

Ostrzał w Gilowicach. Policjant oddał strzały

Ostrzał w Gilowicach. Policjant oddał strzały

Poseł, prezydent Głogowa i starosta bili się na bulwarze. Stoczyli walki bokserskie

NOWE
Poseł, prezydent Głogowa i starosta bili się na bulwarze. Stoczyli walki bokserskie

Polecamy

Festiwal wina i muzy już 15 czerwca w Poznaniu

Festiwal wina i muzy już 15 czerwca w Poznaniu

Truskawki z bazaru zdrowsze niż te z Lidla czy Biedronki? Zobacz wyniki testu

GORĄCY TEMAT
Truskawki z bazaru zdrowsze niż te z Lidla czy Biedronki? Zobacz wyniki testu

Szybkie ciasto cytrynowe z borówkami. Wilgotne i rozpływające się w ustach

HIT DNIA
Szybkie ciasto cytrynowe z borówkami. Wilgotne i rozpływające się w ustach