8 z 13
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Przygotowując ciasta, nie dodawaj do nich nieprzesianej...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/ac/13/6374b82f246b4_o_large.jpg)
fot. pixabay, zdjęcie ilustracyjne
Takie są najczęściej popełniane błędy w trakcie gotowania - sprawdź, czy też to robisz. Rady szefa kuchni
Przygotowując ciasta, nie dodawaj do nich nieprzesianej wcześniej mąki. Jeśli dodamy mąkę prosto z opakowania, w cieście powstaną grudki, które - owszem - możemy rozetrzeć, ale warto jednak stosować uprzednio przesianą mąkę. Dlaczego?
Rada szefa kuchni: Ciasto z taką mąką będzie miało gorszą strukturę i będzie mniej puszyste.
Zobacz więcej rad szefa kuchni i sprawdź, jakich błędów nie popełniać, przygotowując posiłki ►►►