5 z 10
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Sernik
Składniki:
35 dag serka homogenizowanego
35 dag...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/44/b9/4f7306818c56f_o_large.jpg)
fot. archiwum
TOP 10. Kulinarne przepisy na Wielkanoc [ZDJĘCIA]
SernikSkładniki: 35 dag serka homogenizowanego 35 dag twarogu trzykrotnie mielonego 20 dag cukru 4 jajka 20 dag mąki 125 ml kwaśnej śmietany łyżka mąki kukurydzianej cukier puder Przygotowanie: 25 dag serka utrzeć z twarogiem i 10 dag cukru. Mieszając, dodać jajka, śmietanę, 2 łyżki mąki pszennej i mąkę kukurydzianą. Resztę serka połączyć z pozostałą mąką. Mieszając, dodać cukier i 3–4 łyżki wody. Szybko zagnieść ciasto i zawinąć w folię. Wstawić do lodówki na 30 minut. Ciasto rozwałkować, wylepić nim tortownicę, ponakłuwać widelcem, piec 10–15 min w temp. 180°C. Na podpieczony spód wyłożyć masę serową, wyrównać wierzch, piec ok. 50 min. Wyjąć i pozostawić w formie aż ostygnie. Oprószyć cukrem pudrem. Przepis: http://www.mojegotowanie.pl