Po pierwszej udanej edycji Master Chef 4 Dogs, która przyniosła radość podopiecznym czworonogom z Przytuliska Przyborów Rusiec, a także darczyńcom, którzy delektowali się daniami przygotowanymi przez kucharzy z Master Chefa, Marcin Kaczmarek-Pielin pomysłodawca i organizator imprezy postanowił zaprosić kucharzy do udziału w drugiej edycji.
Odbędzie się ona 14 czerwca 2014 roku w Poznaniu w Hotelu Ilonn ul. Szarych Szeregów.
22 marca tego roku w Poznaniu odbyło się wydarzenie kulinarno-charytatywne master Chef 4 Dogs. Była to impreza, podczas której gotowali uczestnicy drugiej edycji kulinarnego show Master Chef na rzecz Przytuliska Przyborówko Rusiec dla bezdomnych zwierząt.
- Zapraszamy wszystkich, którym bliski jest los bezdomnych zwierząt, a jednocześnie lubią coś smacznego przekąsić. Wystarczy przyjść i przynieś dary lub datki dla bezdomnych zwierząt ze schroniska w Przyborówku, aby otrzymać posiłek przygotowany przez Master Chefów. Co więcej każdy będzie mógł porozmawiać z uczestnikami programu czy zrobić sobie z nimi zdjęcie - mówił Marcin przed pierwszą imprezą.
W pierwszej edycji gotowali: Ewelina Stanek z córką, Adam Piotr Mostowski, Diana Volokhova Sargsyan, Bartosz Bykowski oraz oczywiście sam organizator Marcin Kaczmarek-Pielin.
Na imprezę można było przyjść w towarzystwie swojego czworonoga. Specjalnie dla nich ustawione były miski z wodą, a także wór z karmą tak, aby nasze pociechy nie cierpiały, gdy ich właściciel będą degustować swoje menu.
Druga edycja nie zmienia swoich zasad, będzie wzbogacona o nowe pomysły. Będą miski z wodą i hostessy z ciasteczkami dla czworonogów. Wśród kucharzy, do których skierowaliśmy zaproszenie są zawodowcy, uczestnicy pierwszej i drugiej edycji TOP CHEF, ale także szefowie kuchni nie biorący udziału w programach telewizyjnych.
Jak w pierwszej edycji, sto procent środków zebranych w czasie imprezy trafi do Przytuliska Przyborówko Rusiec.
W drugiej edycji naszego akcji wezmą udział międzt innymi Liliana Filipiak z pierwszej edycji TOP Chef, Ewa Malika Szyc Juchnowicz - finalistka dwóch telewizyjnych konkursów kulinarnych "Gotuj o wszystko" oraz pierwszej edycji TOP Chef, Katarzyna Rajkiewicz, poznanianka świeżo upieczona finalistka Hell's Kitchen, Darek Kuźniak z pierwszej edycji TOP Chef i asystent Wojciecha Modesta Amaro w Hell's Kitchen, Adam Kowalewski z drugiej edycji TOP Chef oraz szefowie kuchni Hotelu Ilonn – Roman Kosmalski oraz Dawid Wysoki.
Wśród atrakcji, które przewidziano w czasie trwania wydarzenia będzie m.in.: możliwośc gotowania z kucharzami, licytacja zaproszeń do Hotelu Fryderyk w Dusznikach, de Esperanto Medical & Spa w Dusznikach Zdroju oraz do Parku Jurajskiego w Solcu Kujawskim czy licytacja piłki z podpisami polskich siatkarzy.
Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?