ŻEBROwar to lokal, który powstał na ul. Kościelnej w miejscu, w którym do niedawna funkcjonowała Święta Krowa. W menu królują żeberka w różnych sosach i marynatach oraz piwo. Miłośnicy dobrze przyrządzonego mięsa doskonale wiedzą, że trudno o lepsze połączenie.
Jak pisze jedna z klientek, nie ma tu zabawy w nóż i widelec. - Dostajemy tacę z mięchem. Duży plus za sposób podania żeberek - pisze Agnieszka.
W menu żebra wieprzowe i wołowe do wyboru. Podawane w towarzystwie sosów bbq, chipotle, klasyczne, z kapustą, słodko-kwaśne, a także ekstrawagancja w kawie albo w burgundzie. Z dodatków występują m.in. fasola, kapusta, ogórki, sałatka z ziemniaków albo groszku.
Za 100 g mięsa wieprzowego zapłacimy około 7 zł, za wołowe 11 zł. Do tego lokal proponuje kraftowe piwa w cenie 9 zł za porcję.
Czytaj też:
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?