Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Nowe miejsca w Poznaniu: Ale ŻEBROwar? [ZDJĘCIA]

PRE
Nowe miejsca w Poznaniu: Kulinarna mapa stolicy Wielkopolski całkiem niedawno wzbogaciła się o nowy, obowiązkowy punkt dla mięsożerców. ŻEBROwar zaprasza na żeberka. I piwo.

ŻEBROwar to lokal, który powstał na ul. Kościelnej w miejscu, w którym do niedawna funkcjonowała Święta Krowa. W menu królują żeberka w różnych sosach i marynatach oraz piwo. Miłośnicy dobrze przyrządzonego mięsa doskonale wiedzą, że trudno o lepsze połączenie.

Jak pisze jedna z klientek, nie ma tu zabawy w nóż i widelec. - Dostajemy tacę z mięchem. Duży plus za sposób podania żeberek - pisze Agnieszka.

W menu żebra wieprzowe i wołowe do wyboru. Podawane w towarzystwie sosów bbq, chipotle, klasyczne, z kapustą, słodko-kwaśne, a także ekstrawagancja w kawie albo w burgundzie. Z dodatków występują m.in. fasola, kapusta, ogórki, sałatka z ziemniaków albo groszku.

Za 100 g mięsa wieprzowego zapłacimy około 7 zł, za wołowe 11 zł. Do tego lokal proponuje kraftowe piwa w cenie 9 zł za porcję.

Czytaj też:

od 12 lat
Wideo

echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na poznan.naszemiasto.pl Nasze Miasto